Recept: ZAPEČENÝ CANDÁT S HOUBAMI
Ingredience:
- 800 g candáta
- 100 g másla
- 500 g vařených brambor
- 150 g hub
- 70 g tvrdého sýra
- 2 vejce natvrdo
- 1 větší cibule, sůl
- Zálivka: 50 g másla, 40 g hladké mouky, 200 ml smetany, sůl
Příprava jídla:
Vykoštěné porce candáta osolíme, opečeme na másle a vložíme do zapékací misky vymazané máslem. Přikryjeme je plátky vařených brambor, nadrobno nakrájenou cibulí a houbami podušenými na másle. Směs osolíme a přidáme plátky vařených vajec. Pokrm zalijeme připravenou smetanovou zálivkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v dobře vyhřáté troubě.#Smetanová zálivka: z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme smetanou, rozšleháme, osolíme a povaříme.