Recept: ZAPEČENÝ CANDÁT S HOUBAMI

Hlavní stránka » Recepty » Recept: ZAPEČENÝ CANDÁT S HOUBAMI

Ingredience:

  • 800 g candáta
  • 100 g másla
  • 500 g vařených brambor
  • 150 g hub
  • 70 g tvrdého sýra
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 větší cibule, sůl
  • Zálivka: 50 g másla, 40 g hladké mouky, 200 ml smetany, sůl

Příprava jídla:

Vykoštěné porce candáta osolíme, opečeme na másle a vložíme do zapékací misky vymazané máslem. Přikryjeme je plátky vařených brambor, nadrobno nakrájenou cibulí a houbami podušenými na másle. Směs osolíme a přidáme plátky vařených vajec. Pokrm zalijeme připravenou smetanovou zálivkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v dobře vyhřáté troubě.#Smetanová zálivka: z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme smetanou, rozšleháme, osolíme a povaříme.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz