RYBÁRNA ŠOPÍK – prodejna živých sladkovodních a chlazených mořských ryb
Chutného kapříka od pana Šopíka

Ostatní mluví o čerstvosti, my čerstvost tvoříme
Zkušený tým odborníků Vám živé ryby do několika minut zabije a vykuchá.
Díky vlastním sádkám, zpracovně a prodejně na jednom místě jsme schopni pružně reagovat na Vaši poptávku. Čerstvé filety ze sladkovodních i mořských ryb průběžně připravujeme po celý den.
Přijďte se přesvědčit! Rádi Vás uvítáme v naší prodejně.
Akce a aktuality:
Recept pro dnešní den:
KAPR PEČENÝ PO SRBSKU
1,5 kg šupinatého kapra, 60 g slaniny, 1 kg napolo uvařených brambor, 60 g hladké mouky promíchané s mletou sladkou paprikou, 1/4 litru kysané smetany, 40 g másla na vymazání pekáče, sůl
Kapra očistíme, vykucháme, hlavá a ocasní partii odkrojíme, po délce jej rozdělíme na dvě půlky a páteř z vyšší půlky vykrojíme. Pak půlky kapra na vrchni straně příčně trochu šikmo několikrát nařízneme, osolíme a do každého zářezu vložíme plátek slaniny a kousek másla. Pekáč vymažeme máslem a narovnáme do něho napolo uvařené, oloupané, na plátky nakrájené a osolené brambory. Potom na pekáč položíme mřížku, na ni dáme připraveného kapra a vložíme do trouby. Po krátkém opečení poprášíme kapra moukou promíchanou s paprikou, a když povrch začne znědnout, poléváme kapra občas rozkvedlanou kysanou smetanou. Pečení trvá přibližně 20 až 25 minut. Upečené půlky kapra opatrně přendáme na míru, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a ozdobíme plátky nakrájeným citronem. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm. Jako přílohu brambory, které se pekly s rybou, salát ze syrové zeleniny.