RYBÁRNA ŠOPÍK – prodejna živých sladkovodních a chlazených mořských ryb

Chutného kapříka od pana Šopíka

RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Ostatní mluví o čerstvosti, my čerstvost tvoříme

Zkušený tým odborníků Vám živé ryby do několika minut zabije a vykuchá.

Díky vlastním sádkám, zpracovně a prodejně na jednom místě jsme schopni pružně reagovat na Vaši poptávku. Čerstvé filety ze sladkovodních i mořských ryb průběžně připravujeme po celý den.

Přijďte se přesvědčit! Rádi Vás uvítáme v naší prodejně.

Recept pro dnešní den:

KAPŘÍ POLÉVKA S HOUBAMI

250 g kapřího masa, 120 g másla, 50 g cibule, 150 g hříbků nebo žampionů, sůl, mletý pepř, trochu kmínu, petrželka nebo pažitka, 40 g hladké mouky, asi 1 litr vody nebo rybího vývaru, 2 dl sladké smetany, 6 lžíc bílého vína

Rybí maso osolíme, na 70 g másla opečeme, pak vykostíme a nakrájíme na kousky. Na zbylém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku, k tomu přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a asi 5 minut podusíme. Podušené houby zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem z ryb a smetanou, dobře rozšleháme a si 10 minut povaříme. Nakonec do polévky přidáme opečené, nakrájené kapří maso, víno, podle chuti přikořeníme, necháme přejít var a podáváme. Jednotlivé porce posypeme nadrobné rozsekanou pažitkou nebo petrželkou.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA

  • Po 17. 12. 2018 – Ne 23. 12. 2018: 8:00 – 19:00
    Včetně soboty a neděle
  • Po 24. 12. 2018: 8:00 – 11:00
  • Pá 25. 12. 2018 – St 02. 01. 2019: ZAVŘENO
  • Od čtvrtku 3. 1. 2018 běžná otevírací doba.
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz