Recept: VÁNOČNÍ KAPR PEČENÝ
Ingredience:
- 4 porce kapra po 150 g
- 80 g másla na pečení
- sůl, citron, petrželka, lžička kaparů
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 40 g másla na zjemnění šťávy
Příprava jídla:
Připravené porce kapra osolíme, na vrchní straně uprostřed nařízneme a do zářezů vložíme dílek citronu. Připraveného kapra pečeme v pánvi na másle asi 12 až 15 minut. Upečeného kapra urovnáme na mísu a posypeme sekanou petrželkou a nadrobno rozsekanými vejci. Šťávu z pečeného kapra zjemníme máslem, přidáme nadrobno rozsekané kapary, zakapeme citronovou šťávou krátce povaříme a přelijeme ji kapra upraveného na míse. Podáváme jako samostatný pokrm i jako hlavní chod. K tomu pečivo nebo vařené brambory maštěné máslem a sypané jemně rozsekanou zelenou petrželkou.