Recept: VÁNOČNÍ KAPR PEČENÝ

Hlavní stránka » Recepty » Recept: VÁNOČNÍ KAPR PEČENÝ

Ingredience:

  • 4 porce kapra po 150 g
  • 80 g másla na pečení
  • sůl, citron, petrželka, lžička kaparů
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 40 g másla na zjemnění šťávy

Příprava jídla:

Připravené porce kapra osolíme, na vrchní straně uprostřed nařízneme a do zářezů vložíme dílek citronu. Připraveného kapra pečeme v pánvi na másle asi 12 až 15 minut. Upečeného kapra urovnáme na mísu a posypeme sekanou petrželkou a nadrobno rozsekanými vejci. Šťávu z pečeného kapra zjemníme máslem, přidáme nadrobno rozsekané kapary, zakapeme citronovou šťávou krátce povaříme a přelijeme ji kapra upraveného na míse. Podáváme jako samostatný pokrm i jako hlavní chod. K tomu pečivo nebo vařené brambory maštěné máslem a sypané jemně rozsekanou zelenou petrželkou.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz