Recept: SILVESTROVSKÝ KAPR PEČENÝ

Hlavní stránka » Recepty » Recept: SILVESTROVSKÝ KAPR PEČENÝ

Ingredience:

  • 4 porce šupinatého kapra po 150 g
  • 60 g slaniny
  • 4 sardele
  • 80 g másla
  • 2 dl přírodního červeného vína
  • sůl, asi 2 lžíce zlatožluté máslové jíšky
  • 4 navrdo uvařená vejce
  • 8 sardelových oček
  • 1 citron a petrželka

Příprava jídla:

Z porcí kapra odstraníme páteřní kost, pak je střídavě protáhneme (prošpikujeme) na nudličky nakrájenou slaninou a na proužky nakrájenými sardelkami, slabě osolíme a v pánci na rozehřátém másle dozlatova upečeme. Před dopečením přelijeme rybu červeným vínem. Hotového kapra upravíme na nahřátou mísu. Šťávu zahustíme jíškou, povaříme a procedíme na kapra. Kolem ryby na míse rozložíme půlky vajec obložené sardelovým očkem a ozdobíme dílky citronu a petrželkou.#Podáváme ke slavnostnější příležitosti, hlavně na Silvestra.#Příloha: slané tyčinky z lístkového těsta nebo vařené brambory, anebo vařená rýže.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA

  • Po 17. 12. 2018 – Ne 23. 12. 2018: 8:00 – 19:00
    Včetně soboty a neděle
  • Po 24. 12. 2018: 8:00 – 11:00
  • Pá 25. 12. 2018 – St 02. 01. 2019: ZAVŘENO
  • Od čtvrtku 3. 1. 2018 běžná otevírací doba.
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz