Recept: RYBÁŘSKÝ BORŠČ
Ingredience:
- 500 g masa z větší ryby
- 250 g červené řepy
- 30 g rajčatového protlaku
- 20 ml octa, cukr, sůl
- 50 g mrkve
- 50 g petržele
- 100 g cibule
- 1 paprika
- 400 g zelí
- 100 g brambor
- 3 rajčata
- 50 g másla
- 20 g hladké mouky
- 2 stroučky česneku, mletý pepř, petrželka
- 500 ml smetany
Příprava jídla:
Z rybího masa si připravíme vývar. Do kastrolu dáme na nudličky nastrouhanou červenou řepu, rajčatový protlak, lžíci cukru, ocet sůl a necháme povařit. Mrkev, petržel, cibuli a papriku nakrájíme na proužky, lehce osmažíme na másle a přidáme do rybího vývaru. Zelí nakrájíme na proužky, brambory na kostky, také přidáme do vývaru a necháme asi 20 minut vařit. Nakonec do vývaru přidáme vařenou červenou řepu, nakrájená rajčata a zahustíme jíškou. Povaříme, dochutíme česnekem, pepřem a necháme 15 minut stát. Boršč na talířích doplníme smetanou a posypeme petrželkou.