Recept: RYBÁŘSKÝ BORŠČ

Hlavní stránka » Recepty » Recept: RYBÁŘSKÝ BORŠČ

Ingredience:

  • 500 g masa z větší ryby
  • 250 g červené řepy
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 20 ml octa, cukr, sůl
  • 50 g mrkve
  • 50 g petržele
  • 100 g cibule
  • 1 paprika
  • 400 g zelí
  • 100 g brambor
  • 3 rajčata
  • 50 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 2 stroučky česneku, mletý pepř, petrželka
  • 500 ml smetany

Příprava jídla:

Z rybího masa si připravíme vývar. Do kastrolu dáme na nudličky nastrouhanou červenou řepu, rajčatový protlak, lžíci cukru, ocet sůl a necháme povařit. Mrkev, petržel, cibuli a papriku nakrájíme na proužky, lehce osmažíme na másle a přidáme do rybího vývaru. Zelí nakrájíme na proužky, brambory na kostky, také přidáme do vývaru a necháme asi 20 minut vařit. Nakonec do vývaru přidáme vařenou červenou řepu, nakrájená rajčata a zahustíme jíškou. Povaříme, dochutíme česnekem, pepřem a necháme 15 minut stát. Boršč na talířích doplníme smetanou a posypeme petrželkou.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VELIKONOČNÍ otevírací doba:

  • Pátek 29.3
    ZAVŘENO
  • So 30.3
    8:00 – 12:00
  • Pondělí 1.4
    ZAVŘENO
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz