Recept: RYBÁŘSKÁ KAPŘÍ POLÉVKA

Hlavní stránka » Recepty » Recept: RYBÁŘSKÁ KAPŘÍ POLÉVKA

Ingredience:

  • 1 menší kapr (asi 1 kg)
  • 2 litry vody
  • 150 g zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 80 g cibule
  • 2 feferonky
  • 6 zrnek nového koření
  • 20 g sladké mleté papriky, sůl
  • 40 g másla nebo sádla a petrželka

Příprava jídla:

Kapra očistíme, vykucháme, opláchneme, hlavu odsedkneme (žábra a oči odstraníme), ploutve a ocasní partii odstřihneme a pokud možno vykostěné maso kapra nakrájíme na úzké porce, osolíme je a necháme v chladničce hodinu odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, trochu ji na rozehřátém tuku osmahneme, vmícháme papriku, zalijeme vodou a přivedeme do varu. Pak do toho vložíme rozpůlenou kapří hlavu, ploutve, odřezky, očištěnou zeleninu, nové koření, rozsekané feferonky a vaříme asi tři čtvrtě hodiny. Potom rybí vývar procedíme, vložíme do něho porce kapra a pomalu vaříme do měkka, tj. asi 16 minut. Máme-li jikry a mlíčí, přidáme je do vývaru před koncem varu. Polévkou nemícháme, abychom neporušili kapří porce. Nyní na talíř dáme povařené porce kapra, obrané maso z vařené kapří hlavy, přelijeme polévkou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA

  • Po 17. 12. 2018 – Ne 23. 12. 2018: 8:00 – 19:00
    Včetně soboty a neděle
  • Po 24. 12. 2018: 8:00 – 11:00
  • Pá 25. 12. 2018 – St 02. 01. 2019: ZAVŘENO
  • Od čtvrtku 3. 1. 2018 běžná otevírací doba.
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz