Recept: PSTRUZI PO SAVOJSKU
Ingredience:
- 4 pstruzi
- 200 g másla
- 30 g oleje
- 500 g čerstvých hud
- sůl, pepř, hladká mouka, petrželka
- Omáčka: 1 cibule, 100 g másla
Příprava jídla:
Osolené a opepřené pstruhy poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách. Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hud, osolíme, opepříme, ochutíme sekanou petrželkou a dodusíme do měkka. Houby dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení a posypeme jemnou strouhankou. Vše necháme slabě zhnědnout v troubě a podáváme v ohnivzdorné misce. Samostatně podáváme omáčku. Cibulku nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně. Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku.