Recept: PSTRUZI PO SAVOJSKU

Hlavní stránka » Recepty » Recept: PSTRUZI PO SAVOJSKU

Ingredience:

  • 4 pstruzi
  • 200 g másla
  • 30 g oleje
  • 500 g čerstvých hud
  • sůl, pepř, hladká mouka, petrželka
  • Omáčka: 1 cibule, 100 g másla

Příprava jídla:

Osolené a opepřené pstruhy poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách. Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hud, osolíme, opepříme, ochutíme sekanou petrželkou a dodusíme do měkka. Houby dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení a posypeme jemnou strouhankou. Vše necháme slabě zhnědnout v troubě a podáváme v ohnivzdorné misce. Samostatně podáváme omáčku. Cibulku nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně. Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz