Recept: PRAVÁ RYBÁŘSKÁ POLÉVKA

Hlavní stránka » Recepty » Recept: PRAVÁ RYBÁŘSKÁ POLÉVKA

Ingredience:

  • 300 g kapra
  • 500 g drobných ryb
  • 300 g sumce nebo štiky
  • 500 g candáta
  • rybí krev
  • 2 velké cibule
  • 10 g pálivé papriky
  • 10 g sladké papriky, sůl

Příprava jídla:

Polévku připravujeme v železném kotlíku na otevřeném ohni, a to nejméně ze tři druhů ryb. Do kotlíku necháme odkapat rybí krev. Ryby vykucháme a nakrájíme na kusy asi 5 cm široké. Na dno kotle nejdříve vložíme drobné ryby, na ně rozložíme vrstvu z kapra, pak ze sumce nebo ze štiky a nakonec vložíme kousky candáta. Jednotlivé vrstvy ryb proložíme kolečky cibule. Na takto připravené ryby nalijeme jen tolik vody, aby byly ponořené. Vodu přivedeme do varu, vše osolíme a opaprikujeme. Vaříme asi hodinu na mírném ohni, až se na povrchu usadí škraloup. Polévku nemícháme, jen potřepáváme kotlíkem. Na talíř se dá porce ryby pouze z horních, nejchutnějších vrstev a zalije se polévkou přímo z kotlíku.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz