Recept: KYSELO Z RYB

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KYSELO Z RYB

Ingredience:

  • 1,5 litru vody
  • 500 g odřezků a vnitřností z ryby
  • 100 g kořenové zeleniny
  • sůl, mletý pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/4 litru kyselého mléka nebo jogurtu
  • 2 lžíce octa

Příprava jídla:

Ve slané vodě povaříme odřezky a vnitřnosti ryby kromě jiker nebo mlíčí, které povaříme zvlášť ve slané vodě s octem. Vývar z odřezků scedíme, maso obereme z kostí a znovu dáme do rybího vývaru, do něhož přidáme jikry (mlíčí) i s vodou, v níž se vařily. Okořeníme pepřem a zahustíme kyselým mlékem, v němž jsme rozkvedlali mouku. Povaříme 10 minut. Podáváme s vařenými bramborami.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VELIKONOČNÍ otevírací doba:

  • Pátek 29.3
    ZAVŘENO
  • So 30.3
    8:00 – 12:00
  • Pondělí 1.4
    ZAVŘENO
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz