Recept: KROKETY Z KAPRA
Ingredience:
- 400 g vařeného kapra
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 50 g žampionů
- pepř, sůl
- 50 g strouhanky
- dále 1 vejce, mléko, hladká mouka a strouhanka na obalování
- 100 g oleje
Příprava jídla:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého šlehání uvaříme bešamel, který osolíme a opepříme. Do chladnoucího bešamelu vmícháme vejce, vykostěné rybí maso, nakrájené žampiony a vše spojíme strouhankou. Připravíme si tužší těsto, ze kterého tvoříme malé válečky - krokety. Obalíme je v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v strouhance. V rozehřátém oleji smažíme po obou stranách do červena.