Recept: KAPŘÍ POLÉVKA S NOČKY
Ingredience:
- 1,5 litru rybího vývaru
- vařené kapří mlíčí
- 150 g vařeného kapřího masa
- 5 lžíc mléka
- 10 g másla
- 20 g hladké mouky
- 30 g másla
- 1 žloutek
- sůl, trochu mletého pepře a muškátového květu a petrželka
Příprava jídla:
Z 10 g másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji mlékem a za stálého míchání ji do zhoustnutí zavaříme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme mléčnou jíšku, žloutek, sůl, koření, jemně rozsekanou petrželku, umleté kapří maso a vše dobře promícháme. Lžičkou tvoříme ze směsi malé nočky, vkládáme je do kastrolu, přejijeme vaříci vodou a na velmi mírném ohni (voda se nesmí vařit) je necháme asi 5 minut stát (táhnout). Vařené mlíčí nakrájíme, dáme do vývaru a před podáváním polévky vložíme do každé porce část připravených nočků.