Recept: KAPŘÍ POLÉVKA S HOUBAMI
Ingredience:
- 250 g kapřího masa
- 120 g másla
- 50 g cibule
- 150 g hříbků nebo žampionů
- sůl, mletý pepř, trochu kmínu, petrželka nebo pažitka
- 40 g hladké mouky
- asi 1 litr vody nebo rybího vývaru
- 2 dl sladké smetany
- 6 lžíc bílého vína
Příprava jídla:
Rybí maso osolíme, na 70 g másla opečeme, pak vykostíme a nakrájíme na kousky. Na zbylém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku, k tomu přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a asi 5 minut podusíme. Podušené houby zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem z ryb a smetanou, dobře rozšleháme a si 10 minut povaříme. Nakonec do polévky přidáme opečené, nakrájené kapří maso, víno, podle chuti přikořeníme, necháme přejít var a podáváme. Jednotlivé porce posypeme nadrobné rozsekanou pažitkou nebo petrželkou.