Recept: KAPŘÍ POLÉVKA BRAMBOROVÁ
Ingredience:
- 250 g kapřího masa
- 1,5 litru vody
- 80 g cibule
- 1 mrkev
- 2 pórky
- 250 g brambor
- 60 g másla
- 40 g hladké mouky
- sůl, mletý pepř, petrželka
Příprava jídla:
Do hrnce nalejeme vodu, do ní vložíme kapří maso, osolíme a 15 minut povaříme. Uvařené maso z vývaru vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninu, trochu vše podusíme, pak zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme procezeným vývarem z kapřího masa a přidáme na větší kousky nakrájené brambory. Polévku osolíme, okořeníme a vaříme tak dlouho, až brambory změknou. Pak do polévky přidáme zvlášť uvařené a na kousky nakrájené kapří maso, ještě krátce povaříme a podáváme. Jednotlivé porce polévky posypeme jemně rozsekanou petrželkou.