Recept: KAPR SMAŽENÝ V BRAMBORÁKOVÉM TĚSTÍČKU

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KAPR SMAŽENÝ V BRAMBORÁKOVÉM TĚSTÍČKU

Ingredience:

  • polovina kapra zbaveného kostí a kůže (asi 600 g čistého rybího masa)
  • sůl, olej nebo sádlo na smažení
  • těstíčko na obalení:
  • 2 vejce
  • 2 vrchovaté lžíce nastrouhaných syrových brambor
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 3-4 lžíce mléka
  • trochu majoránky, mletého pepře, 4 stroužky česneku a sůl

Příprava jídla:

Půlku očištěného kapra nakrájíme napříč na 4 porce, opláchneme je, osušíme, lehce naklepeme a osolíme. V hlubší míse rozšleháme vejce, přidáme sůl. koření utřený česnek, nastrouhané brambory, mouku a tolik mléka, aby vzniklo hustě tekoucí těstíčko. V tomto těstíčku pak připravené porce kapra obalíme, rybí lopatkou z těsta podebereme a vkládáme do vyšší vrstvy rozehřátého tuku. Povrch ještě urovnáme (těsto se špatně obaluje) a smažíme pomalu po obou stranách dozlatova (asi 10-12 minut). Nejlepší přílohou je chléb a doplňkem salát ze syrové zeleniny.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VELIKONOČNÍ otevírací doba:

  • Pátek 29.3
    ZAVŘENO
  • So 30.3
    8:00 – 12:00
  • Pondělí 1.4
    ZAVŘENO
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz