Recept: KAPR SMAŽENÝ SLAVNOSTNÍ

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KAPR SMAŽENÝ SLAVNOSTNÍ

Ingredience:

  • 8 plátku kapra bez kosti a bez kůže
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 100 g šunky, několik krevet nebo krabí maso (máme-li)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • asi 1/8 litru mléka
  • 2 žloutky
  • 1 lžička sardelové pasty nebo 4 sardelové řezy
  • sůl, hladká mouka, vejce a strouhaná houska na obalení, olej na smažení
  • 4 lžíce másla
  • 1/8 litru sherry nebo jiného vhodného vína
  • 2 citrony
  • 100 g mandlí

Příprava jídla:

Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou nebo umletou šunku, nasekané krevety nebo krabí maso a chvíli opět osmahneme. Místo krevet a krabího masa můžeme přidat umleté rybí maso ze zbytků nebo kousek umleté uzené makrely

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz