Recept: KAPR SMAŽENÝ SLAVNOSTNÍ
Ingredience:
- 8 plátku kapra bez kosti a bez kůže
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 100 g šunky, několik krevet nebo krabí maso (máme-li)
- 2 lžíce hladké mouky
- asi 1/8 litru mléka
- 2 žloutky
- 1 lžička sardelové pasty nebo 4 sardelové řezy
- sůl, hladká mouka, vejce a strouhaná houska na obalení, olej na smažení
- 4 lžíce másla
- 1/8 litru sherry nebo jiného vhodného vína
- 2 citrony
- 100 g mandlí
Příprava jídla:
Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou nebo umletou šunku, nasekané krevety nebo krabí maso a chvíli opět osmahneme. Místo krevet a krabího masa můžeme přidat umleté rybí maso ze zbytků nebo kousek umleté uzené makrely