Recept: KAPR SMAŽENÝ SE ŠUNKOU
Ingredience:
- 4 porce kapra po 150 g, zbavené páteřní kosti
- sůl, trochu mletého pepře, půlka citronu
- 4 větší plátky šunky
- olej na smažení
- na obalení:
- hladká mouka
- vejce
- 60 g strouhanky promísené s 60 g nastrouhaného ementálu
Příprava jídla:
Z připravených porcí kapra stáhneme kůži, osolíme je, opepříme a pokapeme po obou stranách citronovou šťávou. Každou porci zvlášť zabalíme do plátku šunky, spíchneme párátky a postavíme na chvíli do chladu. Odleželé porce kapra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance promísené se strouhaným sýrem a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje je vysmažíme dočervena. To trvá asi 12 minut. Usmaženého kapra upravíme na mísu, ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citronem. K tomu chléb nebo smažené bramborové hranolky a tatarská popř. švédská omáčka.