Recept: KAPR SMAŽENÝ "KLASICKY"

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KAPR SMAŽENÝ "KLASICKY"

Ingredience:

  • 4 porce kapra
  • sůl
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • ztužený tuk na smažení
  • máslo petrželka

Příprava jídla:

Rybu osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách dozlatova. Tuk při smažení musí sahat do poloviny ryby, aby se dobře prosmažila. Usmaženou rybu necháme okapat na papírovém ubrousku, potom ji pokapeme horkým máslem a posypeme jemně nakrájenou petrželkou. Podáváme s dílky citronu a se strouhaným křenem. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory, ale častěji to bude bramborový nebo francouzský salát.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VELIKONOČNÍ otevírací doba:

  • Pátek 29.3
    ZAVŘENO
  • So 30.3
    8:00 – 12:00
  • Pondělí 1.4
    ZAVŘENO
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz