Recept: KAPR SMAŽENÝ K OMÁČCE
Ingredience:
- 6 porcí šupinatého kapra po 150 g zbaveného páteřních kostí
- 60 g hladké mouky
- 2 vejce
- 150 g strouhanky
- sůl, mléko
- 200 g ruku na smažení
Příprava jídla:
Porce kapra vložíme asi na půl hodiny do osoleného mléka. Potom je osušíme, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a v rozehřátém tuku po obou stranách dočervena vysmažíme. To trvá asi 12 minut. Usmaženého kapra upravíme na mísu a ozdobíme citronem nebo rajčetem apod. Podáváme jako hlavní chod.#Příloha: chléb, brambory ve všech úpravách, teplá holandská nebo majonézová omáčka. Dále to může být bramborový salát obyčejný, francouzský salát s majonézou, zeleninový salát nebo kompot apod.