Recept: KAPR SMAŽENÝ K OMÁČCE

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KAPR SMAŽENÝ K OMÁČCE

Ingredience:

  • 6 porcí šupinatého kapra po 150 g zbaveného páteřních kostí
  • 60 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 150 g strouhanky
  • sůl, mléko
  • 200 g ruku na smažení

Příprava jídla:

Porce kapra vložíme asi na půl hodiny do osoleného mléka. Potom je osušíme, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a v rozehřátém tuku po obou stranách dočervena vysmažíme. To trvá asi 12 minut. Usmaženého kapra upravíme na mísu a ozdobíme citronem nebo rajčetem apod. Podáváme jako hlavní chod.#Příloha: chléb, brambory ve všech úpravách, teplá holandská nebo majonézová omáčka. Dále to může být bramborový salát obyčejný, francouzský salát s majonézou, zeleninový salát nebo kompot apod.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz