Recept: KAPR PODLE ROŽMBERSKÝCH
Ingredience:
- 4 porce kapra
- 40 g másla
- sůl, pepř
- Omáčka:
- 1/8 l bílého vína
- 1 cibule
- 1 citron
- sůl, pepř, bobkový list, 1 lžíce hl. mouky, tymián
- trochu hrachové polévky, sardelky, kapary
Příprava jídla:
Na porce nakrájeného, očištěného kapra upečeme v pekáči na másle. v kastrolku k mouce dočervena upražené přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, trochu čisté hrachové polévky., 1/8 l bílého vína, bobokový list, tymián, sůl, pepř, povaříme a přecedíme. Do omáčky přimícháme dobře utřené sardelky, kapary a na kolečka nakrájený loupaný citron. Kousky pečeného kapra na míse touto omáčkou poléváme.