Recept: KAPR PODLE ROŽMBERSKÝCH

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KAPR PODLE ROŽMBERSKÝCH

Ingredience:

  • 4 porce kapra
  • 40 g másla
  • sůl, pepř
  • Omáčka:
  • 1/8 l bílého vína
  • 1 cibule
  • 1 citron
  • sůl, pepř, bobkový list, 1 lžíce hl. mouky, tymián
  • trochu hrachové polévky, sardelky, kapary

Příprava jídla:

Na porce nakrájeného, očištěného kapra upečeme v pekáči na másle. v kastrolku k mouce dočervena upražené přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, trochu čisté hrachové polévky., 1/8 l bílého vína, bobokový list, tymián, sůl, pepř, povaříme a přecedíme. Do omáčky přimícháme dobře utřené sardelky, kapary a na kolečka nakrájený loupaný citron. Kousky pečeného kapra na míse touto omáčkou poléváme.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz