Recept: KAPR PEČENÝ S PIKANTNÍ NÁDIVKOU

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KAPR PEČENÝ S PIKANTNÍ NÁDIVKOU

Ingredience:

  • polovina očištěného a páteřní kosti zbaveného kapra (asi 600-800 g)
  • sůl
  • Nádivka:
  • 60 g másla
  • 2 žemle
  • 1/4 litru mléka
  • 1 vejce
  • 4 sardele nebo 2 lžičky sardelové pasty
  • trochu soli, majoránky a petrželky
  • máslo na pečení

Příprava jídla:

Hřbet kapra několikrát šikmo mělce nakrojíme, aby se při pečení nekroutil. V pekáči rozehřejeme máslo, na ně položíme připravenou osolenou půlku kapra hřbetem dolů, povrch půlky kapra potřeme připravenou nádivkou a v horké troubě pečeme asi 30 minut.#Příprava nádivky: V misce utřeme máslo s prolisovanými sardelemi nebo pastou do pěny, přidáme ostrouhané, rozčtvrcené žemle namočené v mléce, dobře vymačkané a na masovém strojku umleté nebo sítem protřené, vejce, trochu soli, koření, jemně rozsekanou petrželku a vše dobře promícháme. Nádivka musí být dostatečně hustá. Je-li řídká, přimícháme do ní trochu strouhanky. Hotovou nádivku před použitím postavíme na chvíli do chladu. Podáváme jako samostatný pokrm. Jako příloha vařené brambory a okurkový nebo hlvákový salát, popř. kompot.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA

  • Po 17. 12. 2018 – Ne 23. 12. 2018: 8:00 – 19:00
    Včetně soboty a neděle
  • Po 24. 12. 2018: 8:00 – 11:00
  • Pá 25. 12. 2018 – St 02. 01. 2019: ZAVŘENO
  • Od čtvrtku 3. 1. 2018 běžná otevírací doba.
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz