Recept: KAPR PEČENÝ PO SRBSKU

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KAPR PEČENÝ PO SRBSKU

Ingredience:

  • 1,5 kg šupinatého kapra
  • 60 g slaniny
  • 1 kg napolo uvařených brambor
  • 60 g hladké mouky promíchané s mletou sladkou paprikou
  • 1/4 litru kysané smetany
  • 40 g másla na vymazání pekáče
  • sůl

Příprava jídla:

Kapra očistíme, vykucháme, hlavá a ocasní partii odkrojíme, po délce jej rozdělíme na dvě půlky a páteř z vyšší půlky vykrojíme. Pak půlky kapra na vrchni straně příčně trochu šikmo několikrát nařízneme, osolíme a do každého zářezu vložíme plátek slaniny a kousek másla. Pekáč vymažeme máslem a narovnáme do něho napolo uvařené, oloupané, na plátky nakrájené a osolené brambory. Potom na pekáč položíme mřížku, na ni dáme připraveného kapra a vložíme do trouby. Po krátkém opečení poprášíme kapra moukou promíchanou s paprikou, a když povrch začne znědnout, poléváme kapra občas rozkvedlanou kysanou smetanou. Pečení trvá přibližně 20 až 25 minut. Upečené půlky kapra opatrně přendáme na míru, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a ozdobíme plátky nakrájeným citronem. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm. Jako přílohu brambory, které se pekly s rybou, salát ze syrové zeleniny.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA

  • Po 17. 12. 2018 – Ne 23. 12. 2018: 8:00 – 19:00
    Včetně soboty a neděle
  • Po 24. 12. 2018: 8:00 – 11:00
  • Pá 25. 12. 2018 – St 02. 01. 2019: ZAVŘENO
  • Od čtvrtku 3. 1. 2018 běžná otevírací doba.
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz