Recept: KAPR PEČENÝ PO LABUŽNICKU
Ingredience:
- 6 porcí kapra
- 1 citron
- 80 g oleje
- 80 g másla
- 40 g mandlí
- 50 g jader vlašských ořechů
- 50 g rozinek
- 1/4 litru plzeňského piva
- 80-120 g oloupaných žemlí
- asi 1/4 l rybího vývaru na podlití
- sůl, mletý pepř, petrželka
Příprava jídla:
Z porcí kapra stáhneme kůži, potom osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a postavíme asi na 3 hodiny do chladu. Potom v pánvi na zbylém rozehřátém oleji připravené porce kapra prudce po obou stranách opečeme, přendáme do kastrolu na rozehřáté máslo, k tomu přidáme v pivu namočené nevymačkané žemle, rozinky, sloupnuté a na nudličky nakrájené mandle a ořechy. Podlijeme trochou vývaru a v troubě pečeme doměkka. Jednotlivé porce upečeného kapra upravíme na talíř, přelijeme hustou omáčkou a ozdobíme citronem a petrželkou. Podáváme s různými bramborami.