Recept: KAPR PEČENÝ PO ĎÁBELSKU

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KAPR PEČENÝ PO ĎÁBELSKU

Ingredience:

  • 4 porce kapra po 150 g
  • 80 g oleje
  • 30 g másla
  • 3 lžíce rybího vývaru nebo vody
  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce kaparů
  • trochu karí koření
  • sůl, citronová šťáva, mletý pepř
  • a na zdobení: 2 sterilované červené papriky (kapie), petrželka

Příprava jídla:

Připravené porce kapra osušíme, osolíme, opepříme. pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi půl hodiny odležet. Pak je vložíme do většího kastrolu na rozehřátý olej a pečeme po obou stranách nejdříve na prudkém, potom na mírnějším ohni. Upečené porce kapra upravíme na nahřáté talíře. Část oleje slijeme, do zbylého oleje v kastrolu přidáme máslo, kečup, vývar negbo vodu, worcesterskou omáčku, rozsekané kapary a koření karí a za stálého míchání krátce povaříme. Takto upravenou šťávu přelijeme přes kapra a jednotlivé porce obložíme proužky papriky a ozdobíme petrželkou. Podáváme jako samostatný pokrm. Nejvhodnější přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VELIKONOČNÍ otevírací doba:

  • Pátek 29.3
    ZAVŘENO
  • So 30.3
    8:00 – 12:00
  • Pondělí 1.4
    ZAVŘENO
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz