Recept: KAPR PEČENÝ PO CIKÁNSKU
Ingredience:
- 6 porcí kapra po 150 g
- 100 g cibule
- 3 zelené papriky
- 120 g žampionů nebo hříbků
- 2 stroučky česneku
- 3 lžíce rajčatového kečupu
- 1 dl červeného vína
- sůl, mlétý pepř, hladká mouka, olej na pečení
Příprava jídla:
Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě dorůžova. Mezitím v kastrolu na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky bez semen, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba, přidsolíme a společně vše znovu podusíme. Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citronem. Podáváme teplé jako samostatný pokrm nebo studené jako večeři: k teplému pokunu vařené brambory, ke studenému chléb nebo slané rohlíky.