Recept: KAPR NAČERNO

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KAPR NAČERNO

Ingredience:

  • 1 větší kapr
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 litru černého piva
  • voda
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 3 celé pepře, 1 bobkový list
  • 1 citron
  • 1 lžíce octa
  • 200 g sušených švestek
  • 100 g jader vlašských ořechů
  • 100 g mandlí
  • 100 g hrozinek
  • perník na strouhání, cukr

Příprava jídla:

Do většího kastrolu dáme zpěnit med (nesmí se připálit), potom do něj vlijeme 1/2 litru černého piva a vodu podle potřeby. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, nové koření, pepř, bobkový list, 1 olopaný a na kolečka nakrájený citron a ocet. To vše necháme asi půl hodiny povařit, potom do směsi vložíme naporcovaného osoleného kapra. Když je ryba uvařená, vyjmeme ji a vývar procedíme. Do vývaru dáme sušené švestky, jádra vlašských ořechů, mandle a hrozinky - nemusí to být přesné, stačí podle uvážení. Vše vaříme dalších asi 20 minut a potom zasypeme nastrouhaným perníkem. Podle chuti můžeme ještě přisladit cukrem. Na závěr vložíme porce vykostěného kapra.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz