Recept: KAPR NA RAJČATECH
Ingredience:
- 4 porce kapra
- 300 g rajčat
- 3 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 40 g másla
- 1 cibule
- hladká mouka
- bobkový list
- citronová šťáva
- mletý pepř, cukr, sůl, petrželka
Příprava jídla:
Porce kapra očistíme, vložíme do misky, pokapeme citronovou šťávou, proložíme kořením, polijeme olejem a necháme odležet asi 2 hodiny v chladničce. Potom porce kapra vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na přecezeném oleji z marinády je osmažíme po obou stranách, přeložíme na nahřáté talíře a uložíme na teplé místo.#Na másle osmahneme cibuli pokrájenou na tenká kolečka a nadrobno pokrájený česnek a přidáme spařená, olooupaná a nadrobno rozkrájená rajčata. Přidáme 4 lžíce vody, opepříme, osolíme, přidáme špetku cukru a mícháme na prudkém ohni, až se tekutina odpaří. Dušená rajčata jemně okyselíme lžičkou citronové šťávy a nalijeme je na porce kapra. Vše posypeme rozsekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme opečené brambory.