Recept: KAPR NA RAJČATECH

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KAPR NA RAJČATECH

Ingredience:

  • 4 porce kapra
  • 300 g rajčat
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • bobkový list
  • citronová šťáva
  • mletý pepř, cukr, sůl, petrželka

Příprava jídla:

Porce kapra očistíme, vložíme do misky, pokapeme citronovou šťávou, proložíme kořením, polijeme olejem a necháme odležet asi 2 hodiny v chladničce. Potom porce kapra vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na přecezeném oleji z marinády je osmažíme po obou stranách, přeložíme na nahřáté talíře a uložíme na teplé místo.#Na másle osmahneme cibuli pokrájenou na tenká kolečka a nadrobno pokrájený česnek a přidáme spařená, olooupaná a nadrobno rozkrájená rajčata. Přidáme 4 lžíce vody, opepříme, osolíme, přidáme špetku cukru a mícháme na prudkém ohni, až se tekutina odpaří. Dušená rajčata jemně okyselíme lžičkou citronové šťávy a nalijeme je na porce kapra. Vše posypeme rozsekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme opečené brambory.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VELIKONOČNÍ otevírací doba:

  • Pátek 29.3
    ZAVŘENO
  • So 30.3
    8:00 – 12:00
  • Pondělí 1.4
    ZAVŘENO
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz