Recept: KAPR NA HOŘČICI

Hlavní stránka » Recepty » Recept: KAPR NA HOŘČICI

Ingredience:

  • 4 porce kapra
  • hořčice podle potřeby
  • 1/4 litru muškátového vína
  • 3 rajčata
  • sůl, pepř, petrželová nať
  • 1/4 litru šlehačky

Příprava jídla:

Osolené porce kapra potřeme po obou stranách hořčicí (můžeme případně smíchat plnotučnou s ostřejší), naskládáme vedle sebe na pekáč, podlijeme vínem, narovnáme na ně plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Ke šťávě po pečení přidáme šlehačku, prošleháme, podle potřeby přisolíme a opepříme, uvedemé do varu a dále nevaříme. Podáváme s rýží nebo s bramborami.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00

VELIKONOČNÍ otevírací doba:

  • Pátek 29.3
    ZAVŘENO
  • So 30.3
    8:00 – 12:00
  • Pondělí 1.4
    ZAVŘENO
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz