Recept: KAPR NA HOŘČICI
Ingredience:
- 4 porce kapra
- hořčice podle potřeby
- 1/4 litru muškátového vína
- 3 rajčata
- sůl, pepř, petrželová nať
- 1/4 litru šlehačky
Příprava jídla:
Osolené porce kapra potřeme po obou stranách hořčicí (můžeme případně smíchat plnotučnou s ostřejší), naskládáme vedle sebe na pekáč, podlijeme vínem, narovnáme na ně plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Ke šťávě po pečení přidáme šlehačku, prošleháme, podle potřeby přisolíme a opepříme, uvedemé do varu a dále nevaříme. Podáváme s rýží nebo s bramborami.