Recept: JIKROVÁ POLÉVKA
Ingredience:
- 1,5 litru vody
- 400 g rybích odřezků a jikry
- 2 lžíce mouky
- 30 g másla
- sůl, mletá paprika, ocet nebo citronová šťáva
- 2 lžíce kyselé smetany
- 1/2 cibule
- 2 bobkové listy, celý pepř
Příprava jídla:
Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, dáme do ní na špičku nože papriky a trochu čertvě ustrouhané cibule. Zalijeme vodou, přidáme několik kapek octa nebo citronové šťávy, pepř a bobkové listy. Do vody dáme odřezky a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi půl hodiny. Mezitím uvaříme zvlášť jikry ve slané vodě. Polévku přecedíme, maso propasírujeme a přidáme uvařené jikry. Před podáváním přidáme uvařené jikry. Před podáváním přidáme do polévky kyselou smetanu.