Recept: JIKROVÁ POLÉVKA

Hlavní stránka » Recepty » Recept: JIKROVÁ POLÉVKA

Ingredience:

  • 1,5 litru vody
  • 400 g rybích odřezků a jikry
  • 2 lžíce mouky
  • 30 g másla
  • sůl, mletá paprika, ocet nebo citronová šťáva
  • 2 lžíce kyselé smetany
  • 1/2 cibule
  • 2 bobkové listy, celý pepř

Příprava jídla:

Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, dáme do ní na špičku nože papriky a trochu čertvě ustrouhané cibule. Zalijeme vodou, přidáme několik kapek octa nebo citronové šťávy, pepř a bobkové listy. Do vody dáme odřezky a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi půl hodiny. Mezitím uvaříme zvlášť jikry ve slané vodě. Polévku přecedíme, maso propasírujeme a přidáme uvařené jikry. Před podáváním přidáme uvařené jikry. Před podáváním přidáme do polévky kyselou smetanu.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově Poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz