Recept: ČESKÁ VÁNOČNÍ POLÉVKA

Hlavní stránka » Recepty » Recept: ČESKÁ VÁNOČNÍ POLÉVKA

Ingredience:

  • 2 hlavy z kapra, odřezky, vnitřnosti
  • 500 g jiných ryb (např. lín)
  • 150 g másla
  • 1 cibule
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel a celer)
  • pepř, zázvor, sůl
  • 50 g másla a 50 g hladké mouky na jíšku
  • petrželka, případně 50 g hrachu

Příprava jídla:

Nastrouhanou kořenovou zeleninu a najemno pokrájenou cibulku osmažíme na másle. Když je zelenina zahnědlá, zalijeme ji vodou a přidáme hlavy a odřezky z kapra a jiné očištěné ryby. Vše vaříme přibližně půl hodiny. Potom polévku přecedíme, osolíme, ochutíme pepřem a zázvorem. Zároveň samostatně uvaříme rybí vnitřnosti a vlijeme je do polévky. Potom vše zahustíme světlou máslovou jíškou, povaříme ještě 10 minut, odstavíme, přidáme zelenou petrželku a podáváme. Polévku můžeme vařit i s několika lžícemi předvařeného hrachu.

Navštivte naši prodejnu v Brně – Králově poli na Božetěchové 6!

Prodejní doba:

otevírací doba:

  • Po – Pá
    9:00 – 18:00
  • So
    8:00 – 12:00
RYBÁRNA ŠOPÍK – živé sladkovodní a chlazené mořské ryby – Brno, Božetěchova 6

Rybárna – Josef Šopík
Božetěchova 6
612 00 Brno
IČO: 74294695

Tel.: 541 240 205
Email: kapr@rybarna.cz