RYBÁRNA ŠOPÍK – prodejna živých sladkovodních a chlazených mořských ryb
Chutného kapříka od pana Šopíka
Ostatní mluví o čerstvosti, my čerstvost tvoříme
Zkušený tým odborníků Vám živé ryby do několika minut zabije a vykuchá.
Díky vlastním sádkám, zpracovně a prodejně na jednom místě jsme schopni pružně reagovat na Vaši poptávku. Čerstvé filety ze sladkovodních i mořských ryb průběžně připravujeme po celý den.
Přijďte se přesvědčit! Rádi Vás uvítáme v naší prodejně.
Akce a aktuality:
Recept pro dnešní den:
SILVESTROVSKÝ KAPR PEČENÝ
4 porce šupinatého kapra po 150 g, 60 g slaniny, 4 sardele, 80 g másla, 2 dl přírodního červeného vína, sůl, asi 2 lžíce zlatožluté máslové jíšky, 4 navrdo uvařená vejce, 8 sardelových oček, 1 citron a petrželka
Z porcí kapra odstraníme páteřní kost, pak je střídavě protáhneme (prošpikujeme) na nudličky nakrájenou slaninou a na proužky nakrájenými sardelkami, slabě osolíme a v pánci na rozehřátém másle dozlatova upečeme. Před dopečením přelijeme rybu červeným vínem. Hotového kapra upravíme na nahřátou mísu. Šťávu zahustíme jíškou, povaříme a procedíme na kapra. Kolem ryby na míse rozložíme půlky vajec obložené sardelovým očkem a ozdobíme dílky citronu a petrželkou.#Podáváme ke slavnostnější příležitosti, hlavně na Silvestra.#Příloha: slané tyčinky z lístkového těsta nebo vařené brambory, anebo vařená rýže.
Najdete nás i na Facebooku!